Afmelden Nieuwsbrieven.

Niets vervelender dan allemaal nieuwsbrieven in uw inbox. In veel gevallen had u dit kunnen voorkomen door bij een bestelling in bijvoorbeeld een webwinkel goed te kijken welke vinkjes u aan zet. Naast het accepteren van de Algemene Voorwaarden staat er vaak een knop: Meld mij aan voor de nieuwsbrief. Door klakkeloos alles aan te vinken is de kans op deze vervelende e-mail groter maar er is ook een oplossing:

De meeste e-mail berichten bevatten een zogeheten “unsubscribe” knop of link. Onder in de e-mail staat vaak in het klein: “afmelden” of “uitschrijven”.

Klik op de link “afmelden” om u af te melden voor de nieuwsbrief, kijk na het klikken op “afmelden” weer goed op de website waar u naar toe wordt gestuurd. Klik ook daar niet zomaar op “OK” of “bevestigen” ze zijn zo slim uw e-mailadres in te vullen met de begeleidende tekst: Jammer dat u gaat, vergist? klik dan op “OK” om u weer aan te melden. Door zomaar op “OK” te drukken meld u zich dus opnieuw aan.

Houdt uw e-mail adres ook veilig en publiceer deze niet zomaar op websites, fora of social media. Bots kunnen het internet afspeuren op alles met een @ er in, ze herkennen dan het mailadres en voegen u toe aan hun spam lijst, deze soort mail is heel slecht te bestrijden. Voor onze klanten die WordPress gebruiken kunt u deze plug-in downloaden: https://nl.wordpress.org/plugins/email-address-encoder/ hiermee kunt u e-mailadressen en telefoonnummers op uw website coderen voor bots. 🙁