E-mail ontvangen en verzenden.

Gebruik minimaal 3 woorden

E-mail ontvangen en verzenden.

U kunt op drie manieren e-mail ontvangen en verzenden. U kunt uw e-mail laten doorsturen naar een bestaand adres (forwarder). U kunt uw e-mail box openen via de webmail of u kunt uw e-mailbox instellen in uw e-mailprogramma.

Forwarder

Als u een forwarder heeft aangemaakt dan komt de e-mail binnen op uw bestaande mail. U hoeft dan ook niets te doen omdat u al kunt ontvangen en verzenden.

Webmail

U kunt heel gemakkelijk uw webmail openen door /roundcube toe te voegen achter uw domeinnaam. Bijvoorbeeld: https://adema-it.nl/roundcube.
U kunt vervolgens inloggen met uw e-mailadres als gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ingevuld bij het aanmaken van het e-mailadres.

E-mailprogramma

U kunt ook uw e-mailadres toevoegen aan uw e-mailprogramma. Dit is wat ingewikkelder in te stellen maar u heeft in ieder geval de onderstaande gegevens nodig.

Adres van de mailserver: u kunt dit achterhalen door in te loggen op het controle paneel van uw hosting. Nadat u bent ingelogd ziet u een server nummer staan:

Uw mailserver is in dit geval: “server001.adema-it.nl” u kunt ook mail.uwdomeinnaam.nl gebruiken maar deze subdomeinen zijn niet voorzien van een SSL-certificaat, het is ook NIET mogelijk om dit wel te realiseren.

Beveiligd:

Mailserver inkomende mail: “serverxxx.adema-it.nl” waarin xxx het servernummer is.
Mailserver uitgaande mail: “serverxxx.adema-it.nl” waarin xxx het servernummer is.
Poort inkomende mail (IMAP): 993 beveiligingstype: SSL
Poort inkomende mail (POP3): 995 beveiligingstype: SSL
Poort uitgaande mail (SMTP): 465 beveiligingstype: SSL
Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres.
Wachtwoord: uw gekozen wachtwoord.

Let op! U moet inloggen voor zowel de inkomende als uitgaande server.

Onbeveiligd:

Mailserver inkomende mail: “mail.uwdomeinnaam.nl”
Mailserver uitgaande mail: ” mail.uwdomeinnaam.nl “
Poort inkomende mail (IMAP): 143 beveiligingstype: geen
Poort inkomende mail (POP3): 110 beveiligingstype: geen
Poort uitgaande mail (SMTP): 587 beveiligingstype: STARTTLS (poort 25 staat dicht)
Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres.
Wachtwoord: uw gekozen wachtwoord.

Let op! U moet inloggen voor zowel de inkomende als uitgaande server.

Winkelwagen