Draadloos

Draadloze (powerline/wi-fi) netwerken.

Wi-Fi

Wi-Fi is het bekende signaal waarvan onze telefoons, tablets en laptop afhankelijk zijn. Als dit signaal niet optimaal is dan kan dit belemmerend zijn voor werk of studie. Het is tegenwoordig belangrijk om een goed en stabiel wi-fi netwerk in huis te hebben. Naast het aanleggen van Wi-Fi in huis kunnen wij ook buiten op uw terrein (bijv camping) Wi-Fi realiseren. Wij hebben dit voor diverse campings en bedrijven mogen doen.

Powerline

Het draadloze signaal van een powerline is eigenlijks niet draadloos; de adapters (meestal 2) maken gebruik van het al bestaande electriciteitsnetwerk in uw woning of bedrijf. Door middel van deze apparaten kunt u uw netwerk uitbreiden zonder daarvoor kabels te trekken. Het nadeel van powerline is dat het signaal veel afzwakt en dat er in slechte situaties een 10e deel van verbinding over kan blijven.

Meshing

Meshing is een techniek waarbij meerdere routers met elkaar verbonden zijn in één netwerk. Hierdoor kunt u één groot dekkend netwerk maken met maar één wi-fi naam (ssid) en wachtwoord. Het is zelfs mogelijk om de routers draadloos met elkaar te verbinden waardoor het trekken van kabels onnodig wordt. We raden wel aan kabels te gebruiken als dat mogelijk is. Vanaf ongeveer €230,- kunt u al genieten van deze stabiele techniek, de kosten zijn inclusief installatie.

Advies nodig?

Vooraf advies is natuurlijk ook mogelijk. We komen bij u langs om de situatie op te nemen en een plan te schetsen. We bespreken de wensen en opties en wij brengen dan een offerte uit. Als u binnen de termijn akkoord gaat met de offerte komen de advieskosten te vervallen.
De kosten van een adviesbezoek zijn gelijk aan die van een kleine klus.

Andere vragen? neem dan gerust contact met ons op.

Scroll naar top